IMPACT STYLING ACADEMY

Oefenen in de praktijk

Hoe ga jij je ontwikkelen als stylist?

Als stylist ben je nooit uitgeleerd

Denk je misschien: een online opleiding, huh dan leer ik niets in de praktijk? Guess again! Bij ons krijg je juist heel veel praktijkmogelijkheden om ervaring op te doen. En dan kun je ook nog eens kiezen. Waar je meer over wilt leren of waar op dat moment jouw behoefte ligt! Kies voor de vormen waar jij je prettig bij voelt en het beste bij jou past. 

Je krijgt nadat jij je hebt ingeschreven toegang tot het online studentenplatform van ISA. Daar is van alles te doen! Doe mee aan de discussies onder de documentaires in de Bibliotheek. Volg een workshop, Doe mee met een challenge of schrijf je in voor een van de activiteiten. De volgende activiteiten zijn er bij ISA: 

Tijdens de opleiding ga je al veel praktijkervaring opdoen. Je leert anders te kijken naar kleur en stijl door een aantal interessante ervaringsopdrachten. Daarna duik je regelmatig in jouw eigen kast, creëer je outfits voor jezelf én voor anderen. Je geeft adviezen aan modellen, gaat aan de slag met praktisch toepassen van de adviezen door kastsessies en metamorfoses. En tot slot sluit je af met een aantal portfolio-opdrachten. 

Heb je zin en behoefte om eens met medestudenten aan de slag te gaan en de docent te zien? Kom dan naar een studiedag. De studiedagen worden gegeven op onze studio in Huizen. Wij werken met zeer kleine groepen, met maximaal 6 studenten, minimaal 2 studenten. Dit is uniek en zorgt voor optimale persoonlijke begeleiding. 

We beginnen iedere studiedag met vragen beantwoorden, doorspreken en verder toelichten van de theorie en waar nodig demonstraties van de docent. Na de pauze ga je met elkaar laagdrempelig aan de slag en oefen je samen adviezen geven. 

Een studiedag verloopt ongeveer als volgt: 
9:30 – 10:00: Inloop
10:00-12:00: Inventariseren behoeftes: toelichten theorie, vragen beantwoorden en demonstraties
12:00-13:00: Pauze 
13:00-15:30: Advies oefenen met een medestudent
15:30-16:00: nabespreking

De studiedagen staan gepland op maandagen. Er is een aparte studiedag voor kleuranalyse en voor kledingstyling. In de community staan de data in de evenementenkalender en kun je met één druk op de knop inschrijven. 

Als student van ISA krijg je toegang tot het online platform. Hier vind je aanvullende en verdiepende workshops en (recordings van) masterclasses die je kunt volgen. Denk hierbij aan de Pitchtraining die recent aan de Innercircle is gegeven of een expertcollege. Deze workshops en masterclasses zijn enkel en alleen aan te schaffen via het besloten platform en dus alleen voor studenten ISA beschikbaar. 

In ons platform vind je ook onze ISA-bibliotheek. Met een groeiende collectie van documentaires, artikelen, media-items en andere interessante kennis voor Slow Fashion Stylisten

De academy-brede activiteiten

Naast de opleiding gerelateerde praktijk- en studieactiviteiten organiseert ISA ook nog academy-brede activiteiten. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor studenten en oud-studenten en zijn tot doel om jou blijvend te stimuleren om jezelf uit te dagen als stylist en je verder te blijven te ontwikkelen. 

Onze jaarlijkse excursie is een groot succes. Naast het leren over een bepaald onderwerp en bijpassende workshop is er ook tijd om met elkaar te netwerken, te inspireren en te motiveren. Bekijk vooral de foto’s van voorgaande jaren op ons Instagram-account

Gedurende het jaar organiseert ISA diverse activiteiten en evenementen. Denk hierbij aan netwerkmogelijkheden, bezoeken aan verschillende beurzen en samenwerkingen met verschillende Slow Fashion-merken en -organisaties. Zo blijf je je door ontwikkelen ook ná jouw opleiding.

Je kunt ook bij ISA  uitdagende challenges volgen. Deze zijn GRATIS voor Impact Styling Academy studenten. Je wordt uitgedaagd op verschillende vlakken tijdens deze geweldige en inspirerende challenges. Natuurlijk leer je uitgebreid over een bepaald onderwerp, maar je wordt daarbij ook uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen. Bijvoorbeeld door jouw proces te delen op social media. Tijdens de challenge-periode is er ook een speciale besloten challenge-community waar je samen met mede-studenten jouw proces kunt delen, vragen kunt stellen en elkaar kunt inspireren en motiveren. 

GALLERY EXCURSIE 2021: