IMPACT STYLING ACADEMY

Onze meest gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij, stel het dan via het contactformulier bij "Contact"

Veel gestelde vragen

Onze opleiding is een particuliere opleiding. Je kunt er dus geen studiefinanciering voor aanvragen. Wel zijn wij vrijgesteld van BTW omdat wij voldoen aan de kwaliteitscode van kort beroepsonderwijs (CRKBO). 

Ja, al onze materialen zijn echt inclusief. Je mag dus jouw doekenset gewoon houden, en dat is ook logisch, want je moet er tenslotte mee aan het werk toch? 🙂 

De cursus is praktisch gericht. Dat betekent dat je in staat bent een gedegen advies te geven aan klanten met betrekking tot kleurgebruik en kledingkeuze. Je kunt jouw klanten begeleiden naar een duurzame garderobe. Je kunt je eigen business openen als personal shopper en kleur- en kledingadviseur. Je kunt solliciteren als verkoopster bij een kledingzaak. Je zult merken dat je zeer vakkundig onderlegd bent. Tot slot biedt het internet nog een tal van toffe verdienmodellen. 

Het werk- en denkniveau is ongeveer MBO+ / HBO. Veel van onze studenten zijn HBO- en WO-opgeleid dus daar is onze opleiding inmiddels verder op toegespitst. 

Je hoeft geen bepaalde vooropleiding te hebben. 

Op dit moment is er (nog) geen nederlands kwaliteitskeurmerk voor opleidingen gericht op kleur- en kledingadvies. Wij houden dit nauwlettend in de gaten. Wij hanteren de richtlijnen zoals opgesteld door het AICI (association for Imageconsultants International).

Wij hebben een continue feedbacksysteem  door middel van evaluaties na iedere les. Wij waarderen de feedback en verbeteren onze lessen continue naar aanleiding van de feedback. 

Nee, ons instituut kent geen officieel (staats-)examen, maar wel een toetsingsmoment waarin je aantoont dat jij de kennis en kunde hebt om adviezen te gaan geven.  Er is een mondelinge kennistoets waarin je jouw parate kennis demonstreert. De kennistoets wordt mondeling afgenomen door middel van Zoom. Je wordt getoetst op parate kennis, dus: vragen die een klant zou kunnen stellen én er worden situaties voorgelegd waarna je wordt gevraagd hoe je dit gaat oplossen. Na het behalen van de kennistoetsing ga je door naar de meesterproef. Je hebt 8 weken de tijd om alle kennis en ervaring die je hebt opgedaan van jouw opleiding te laten bij een examenmodel. Je presenteert jouw meesterproef en beargumenteert waar nodig jouw keuzes. 

Je begint pas aan het toetsingsmoment als je er klaar voor bent. Je hebt alle opdrachten ingeleverd en deze zijn goedgekeurd. Daarnaast heb je het vast en zeker al met je docent besproken of je er klaar voor bent, want je werkt nauw samen. Je kunt er dus vanuit gaan dat áls je examen mag doen, dat je al hebt laten zien dat je het kunt. 

Impact Styling Academy is geregistreerd bij CRKBO en voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs. Wij hebben vrijstelling van BTW. 

Omdat wij een jonge opleider zijn, kunnen wij ons helaas nog niet registreren als stap-opleider. 

Uit ervaring blijkt dat je het beste kunt beginnen met kleuranalyse. Na het behalen van het certificaat kun je gelijk de eerste klanten helpen met kleuranalyses om ze vervolgens terug te vragen voor een kastsessie na het afronden van kledingstyling.

Ja dat kan. Geef de opleiding van jouw keuze aan tijdens het inschrijfformulier

Alle prijzen zijn excl. BTW . 

INDIVIDUEEL TRAJECT 
Eigen tempo
+online lessen
+onbeperkt persoonlijke 1-op-1 begeleiding van Mérèl
+los in te plannen studie- / lesdagen
+ uitnodigingen Innercircle activiteiten
+ Inclusief Materialen 
+ Inclusief deelname aan challenges 
+ Levenslang toegang tot de online community

Losse modules zijn:

*prijzen zijn excl. BTW. 

Prijzen vanaf 1 januari 2024
Kleuranalyse is 1897 – incl. de materialen + doekensets (t.w.v. 795,-) + onbeperkte begeleiding van de docent + onbeperkt studiedagen 
Kledingstyling is 1547 incl. materialen + onbeperkte begeleiding van de docent + onbeperkt studiedagen 

Opleiding Imagostyling: (Kleur+ Kleding:  waarde: 3394) combinatiekorting: 2997,-  inclusief materialen + onbeperkte begeleiding van de docent +  onbeperkt studiedagen 
Opleiding Allround Imagostyling  (Kleuranalyse +kledingstyling man en kledingstyling vrouw+ Slow fashion (gender, sustainability & circulariteit, psychologie van mode en degrowth & slow fashion) + WAARDE: 5288) = 4497 inclusief materialen + onbeperkte begeleiding van de docent +  onbeperkt studiedagen 

* Prijzen zijn excl. BTW

Betaling in termijnen

Termijnplan beschikbaar voor 3 en 5 termijnen. Voor de opleiding allround imagostyling is er tevens een termijnplan van 10 termijnen beschikbaar

Masterclasses zijn te vinden in de online studentencommunity. Je kunt zelf toegang verschaffen tot een online masterclass of je inschrijven voor een offline masterclass. 

Kosten voor vervoer naar locaties, investeringen in overige accessoires zijn voor eigen kosten.
Voor de studiedagen is er lunch.  Een termijnenplan is beschikbaar in 3x en 5x

* Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW *onder voorbehoud van fouten * wij behouden het recht op ieder moment onze tarieven te wijzigen

We stellen ons graag voor! Kijk op Over onze academy

Omdat wij veel online werken, heb je wel bepaalde digitale vaardigheden nodig. 

Je kunt werken met: 

  • Powerpoint: je moet afbeeldingen kunnen invoegen in de digitale werkboeken door middel van powerpoint. Je hoeft geen expert te zijn. 
  • Zoom: je moet kunnen werken met zoom (geluid aan/uit, beeld aan/uit)
  • Eventueel Canva kan handig zijn voor collages, maar is zeker geen vereiste

Je beschikt over: 

  • Je hebt een laptop of computer nodig om de opdrachten te maken. 
  • Voor overleggen met de docent heb je een laptop/mobiele telefoon met  camera en microfoon nodig