Over de Academy

| AMBITIEUS | BETROKKEN | SLOW FASHION |

| AMBITIE | SLOW FASHION | INCLUSIVITEIT | BETROKKEN | BUSINESS-MINDED |

Interview Mérèl Bilderbeek
Impact Styling Academy

merel bilderbeek

Mérèl Bilderbeek

SENIOR IMAGE CONSULTANT | DOCENT | 

Online theorie, offline praktijk

“Jarenlang heb ik de lessen kleur- en kledingadvies gegeven op de reguliere wijze. Dat betekende: in de ochtend, eerst vragen stellen, dan de theorie en in de middag 2 uurtjes praktijk. Na 5 lessen kwam dan een theorie- en praktijkexamen. Ik merkte echter dat dit niet voor iedereen geschikt was, sommigen wilden meer tijd kunnen besteden aan het snappen van de theorie. En sommigen waren nog te onzeker om praktijk-examen te doen, waardoor er veel stress was. Ook inhalen van gemiste lessen was altijd gedoe. En zelf vond ik het ook niet fijn dat ik zo was gebonden aan het stramien van 5 lessen en niet meer, terwijl ik zag dat sommige cursisten veel meer behoefte hadden aan hulp. Uit die behoefte is het stukje Online theorieles  geboren. Zodat je op je eigen tempo, op jouw eigen manier en naar jouw eigen behoeften jouw leertraject in kunt vullen. Oh, en online is zéker niet onpersoonlijk. Ik vind opleiden het allerleukste wat er is, en ik hoop dat ik de eer krijg om jou te begeleiden naar adviseur worden in het allerleukste vak in de hele wereld (vind ik dan…;)). Samen zorgen voor een mooiere wereld…

Over mij....

“Na een vlotte carriere in de hotellerie en ondernemersadviseur, ben ik sinds 2011 imagostylist. Ik ben opgeleid en gespecialiseerd in de hoogzakelijke markt. Als expert zakelijke kleding gaf ik workshops, interviews en presentaties op het gebied van  zakelijke uitstraling & presentatie.  Je kunt mij kennen als expert werk&stijl van Intermediair of uit interviews als zakelijke kledingexpert in o.a. Cosmopolitan. Langzaam nam de liefde voor het opleiden over. Uiteindelijk werd ik de vaste opleider en docent op het gebied van kleuradvies en kledingadvies bij  een van de grootste en succesvolste stylingbureaus van Nederland. In die tijd  begon ik steeds meer mijn eigen ideeën te vormen en droomde van een eigen Academy. 

In 2019 heb ik een switch gemaakt naar een meer op purpose-gebaseerde manier van stylecoaching als De Impact Stylist.  Het woord ‘impact’ is voor mij als persoon erg belangrijk. Ik stel de vraag: wat heb jij nodig om meer impact te maken, en wat ik kan daarin voor je betekenen? Daarnaast is duurzaamheid in de mode-industrie erg belangrijk. Dus daarin juist zo min mogelijk impact. Met name Slow Fashion, dus langer doen met jouw garderobe en bewuster aanvullen. Daarom heb ik een Duurzame Garderobe Methode ontwikkeld. Toen besefte ik dat de materialen waarmee ik werkte ook helemaal niet zo duurzaam zijn, dus ben ik begonnen met het omzetten van alle imagostyling-materialen naar duurzamere alternatieven. Ik vind het heerlijk om zo met mijn passie en purpose bezig te zijn. En ik doe niets liever dan dit jouw ook leren. Maar dan met je eigen passie en purpose. Zo ontstond de Impact Styling Academy. Ik wil je niet alleen het vak leren, maar jouw begeleiden vanuit je hart te ondernemen en jouw purpose te vinden en te vervullen. Samen maken we de wereld een stukje mooier”

“CHANGING THE WORLD ONE CLOSET AT A TIME” 

Volg je mij al op Instagram?

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 17841432060892599 Feed will not update.

In de media

expert werk en stijl in intermediair
25 CARRIÈRE-TIPS
expert werk en stijl in intermediair
F*CK DIE ONZEKERHEID
expert werk en stijl in intermediair
EXPERT WERK & STIJL
online styling academy
DRESS FOR SUCCESS