Over de Academy

| AMBITIEUS | BETROKKEN | SLOW FASHION |

| AMBITIE | SLOW FASHION | INCLUSIVITEIT | BETROKKEN | BUSINESS-MINDED |

Interview Mérèl Bilderbeek
Impact Styling Academy

merel bilderbeek

Mérèl Bilderbeek

SENIOR IMAGE CONSULTANT | DOCENT | EIGENAAR STYLINGTOOLBOX 

Online theorie, offline praktijk

“Jarenlang heb ik de lessen kleur- en kledingadvies gegeven op de reguliere wijze. Dat betekende: in de ochtend, eerst vragen stellen, dan de theorie en in de middag 2 uurtjes praktijk. Na 5 lessen kwam dan een theorie- en praktijkexamen. Ik merkte echter dat dit niet voor iedereen geschikt was, sommigen wilden meer tijd kunnen besteden aan het snappen van de theorie. En sommigen waren nog te onzeker om praktijk-examen te doen, waardoor er veel stress was. Ook inhalen van gemiste lessen was altijd gedoe. En zelf vond ik het ook niet fijn dat ik zo was gebonden aan het stramien van 5 lessen en niet meer, terwijl ik zag dat sommige cursisten veel meer behoefte hadden aan hulp. Uit die behoefte is het stukje Online theorieles  geboren. Zodat je op je eigen tempo, op jouw eigen manier en naar jouw eigen behoeften jouw leertraject in kunt vullen. Inmiddels blijkt dat met name (bijna) fulltime werkende studenten deze vorm geweldig vinden. Oh, en online is zéker niet onpersoonlijk. Ik vind opleiden het allerleukste wat er is, en ik hoop dat ik de eer krijg om jou te begeleiden naar adviseur worden in het allerleukste vak in de hele wereld (vind ik dan…;)). Samen zorgen voor een mooiere wereld…

Over mij....

“Na een vlotte carriere in de hotellerie en als ondernemersadviseur, ben ik sinds 2011 imagostylist. Ik ben opgeleid en gespecialiseerd in de hoogzakelijke markt. Als expert zakelijke kleding gaf ik workshops, interviews en presentaties op het gebied van  zakelijke uitstraling & presentatie.  Je kunt mij kennen als expert werk&stijl van Intermediair of uit interviews als zakelijke kledingexpert in o.a. Cosmopolitan. Langzaam nam de liefde voor het opleiden over. Uiteindelijk werd ik de vaste opleider en docent op het gebied van kleuradvies en kledingadvies bij een particulier opleidingsinstituut. 

In 2019 zag ik een interview van Nashreen Sheik, zij vertelde haar verhaal als kinderarbeider in een sweatshop. Daarna besloot ik dat het roer om moest, ik wilde bijdragen. Maar wat kon ik dan eigenlijk? Nou, ik kon stylisten opleiden. En hoe meer (imago-)stylisten kennis hebben van Slow Fashion en dit aan hun klanten leren, hoe meer bewuste consumenten er komen. Een sneeuwbal-effect. Zo ontstond de Impact Styling Academy. 

“CHANGING THE WORLD ONE CLOSET AT A TIME” is het motto. 

Impact Styling Academy kenmerkt zich door mijn persoonlijke aanpak. Ik vertel je waar ik zie dat jouw kracht ligt en waarin ik zie dat jij uniek in bent binnen het werkveld. Ik leid jou persoonlijk op en denk graag met je mee, zodat jij succesvol wordt. 

Daarnaast organiseer ik regelmatig excursies, boost-your-businessdagen en live kenniswebinars. Zodat jij een grote voorsprong hebt op andere stylisten, zowel zakelijk als inhoudelijk. 

Ik ben echt een vakidioot en aan het studeren. Mijn interesses liggen op het gebied van de onderliggende principes van kleurgebruik, stijlkeuzes, kleurenpsychologie, de perceptie van schoonheid en mode- en businessfilosofie. Alles wat ik leer, vertaal ik door naar de lessen, ik ontwikkel dus regelmatig een nieuwe masterclasses of opfriswebinars met nieuwe inzichten. Samen groeien. 

Inmiddels heb ik naast de academy ook een groothandel in materialen voor imagostylisten. STYLINGTOOLBOX®

Ik ontwikkel de materialen en systemen zelf. Ik hou niet van onnodig complexe methoden, maar doeltreffend en klantvriendelijk. Show, don’t tell, is het motto. Door leuke slimme materialen te ontwikkelen, worden de adviezen nog duidelijker en interessanter. Alles materialen zijn duurzaam geproduceerd in Nederland en dragen bij aan werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

In de media

expert werk en stijl in intermediair
25 CARRIÈRE-TIPS
expert werk en stijl in intermediair
F*CK DIE ONZEKERHEID
expert werk en stijl in intermediair
EXPERT WERK & STIJL
online styling academy
DRESS FOR SUCCESS