IMPACT STYLING ACADEMY

Over de Academy

| AMBITIEUS | BETROKKEN | SLOW FASHION |

| AMBITIE | SLOW FASHION | INCLUSIVITEIT | BETROKKEN | OPEN-MINDED |

Interview Mérèl Bilderbeek
Impact Styling Academy

merel bilderbeek

Mérèl Bilderbeek

SENIOR IMAGE CONSULTANT | DOCENT | EIGENAAR STYLINGTOOLBOX 

 

Online uitgebreide theorie, Veel praktijk-oefeningen

“Sinds 2012 ben ik docent kleur- en kledingadvies. Ik gaf de lessen op klassikale wijze bij een particuliere opleiding. Je kwam op een aantal vaste data en had dan in de ochtend, eerst vragen stellen, dan de theorie en in de middag praktijk. Na een vast aantal lessen kwam dan een theorie- en praktijkexamen. Ik merkte echter dat dit niet voor iedereen passend was. Je leert tenslotte iets waar ook ruimte voor moet zijn om te ontwikkelen, jouw kleurenoog of het herkennen van kijklijnen. Het ontwikkelen van deze vaardigheden kost tijd en dit is voor iedereen net iets anders. 7 jaar geleden heb ik de huidige vorm van de Academy al bedacht. Je neemt alle elementen uit de reguliere klassikale opleiding, maar zet ze in een net andere vorm in, waardoor er een ontzettend flexibele opleiding ontstaan. Je krijgt dus hetzelfde als een klassikale opleiding (en misschien zelf meer!) maar dan in een vorm waarbij je op eigen tempo, op jouw eigen manier en naar jouw eigen behoeften jouw leertraject in kunt vullen. Inmiddels blijkt dat met name (bijna) fulltime werkende studenten deze vorm geweldig vinden. Oh, en online is zéker niet onpersoonlijk. Je krijgt juist enorm persoonlijke begeleiding, je krijgt toegang tot de exclusieve community én je kunt deelnemen aan de activiteiten om andere studenten te ontmoeten, elkaar te inspireren en te motiveren. Samen zorgen voor een mooiere wereld…

Over de oprichter

“Sinds 2011 ben ik imagostylist. Ik ben gespecialiseerd in de hoogzakelijke markt. Als expert zakelijke kleding gaf ik workshops, interviews en presentaties op het gebied van  zakelijke uitstraling & presentatie. Je kunt mij kennen als expert werk&stijl van Intermediair of uit interviews als zakelijke kledingexpert in o.a. Cosmopolitan. Langzaam nam de liefde voor het opleiden over. Uiteindelijk werd ik de vaste opleider en docent op het gebied van kleuranalyse en kledingadvies bij een particulier opleidingsinstituut. 

In 2019 zag ik een interview van Nashreen Sheik, zij vertelde haar verhaal als kinderarbeider in een sweatshop. Daarna besloot ik dat het roer om moest, ik wilde bijdragen. Maar wat kon ik dan eigenlijk? Nou, ik kon stylisten opleiden. En hoe meer (imago-)stylisten kennis hebben van Slow Fashion en dit aan hun klanten leren, hoe meer bewuste consumenten er komen. Een sneeuwbal-effect. Zo ontstond de Impact Styling Academy. 

“CHANGING THE WORLD ONE CLOSET AT A TIME” is het motto. 

Impact Styling Academy kenmerkt zich door de persoonlijke en actieve aanpak. Ik vertel je waar ik zie dat jouw kracht ligt en waarin ik zie dat jij uniek in bent binnen het werkveld. Ik leid jou persoonlijk op en denk graag met je mee, zodat jij succesvol wordt. Daarnaast organiseer ik regelmatig excursies, netwerkevenementen en live kenniswebinars. Zodat jij een grote voorsprong hebt op andere stylisten, zowel zakelijk als inhoudelijk. 

Ik ben echt een vakidioot en aan het studeren. Mijn interesses liggen op het gebied van de onderliggende principes van kleurgebruik, stijlkeuzes, kleurenpsychologie, de perceptie van schoonheid en mode- en businessfilosofie. Alles wat ik leer, vertaal ik door naar de lessen. Je krijgt dus regelmatig mogelijkheden voor het volgen van een nieuwe masterclasses of een uitnodiging voor opfriswebinars met nieuwe inzichten. Samen groeien. 

Inmiddels is er naast de academy ook een groothandel in materialen voor imagostylisten. STYLINGTOOLBOX®Alle materialen zijn duurzaam geproduceerd in Nederland en dragen bij aan werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Natuurlijk zijn deze materialen inclusief bij onze opleidingen. 

Mérèl in de media

expert werk en stijl in intermediair
25 CARRIÈRE-TIPS
expert werk en stijl in intermediair
F*CK DIE ONZEKERHEID
expert werk en stijl in intermediair
EXPERT WERK & STIJL
online styling academy
DRESS FOR SUCCESS