IMPACT STYLING ACADEMY

ONZE MOOIE MATERIALEN

écht mooie materialen

Wij willen ook met onze materialen verschil maken, dus wij hebben de materialen waar wij mee werken zelf ontwikkeld.  En wist je dat onze materialen inmiddels zo populair zijn, dat ze inmiddels internationaal gebruikt worden door professionals en opleiders? Als student van ISA krijg je toegang tot onze groothandel en werk je met materialen waar je trots op mag zijn. 

Wat beloven we?

Onze materialen worden vervaardigd in een sociaal naaiatelier. De kleurdoeken worden gemaakt in het opleidingscentrum hiervan. Zo leren deelnemers door het vervaardigen van de doekensets het naaivak. 

We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame alternatieven voor de materialen, zo maken we al gebruik van recycled materiaal voor de kleurkragen. Maar heel eerlijk moet gezegd worden, dat sommige duurzame alternatieven op dit moment niet haalbaar zijn.

Voor de niet-duurzame materialen kiezen we in iedergeval voor recyclebare monomaterialen. Ook gebruiken we zo min mogelijk van deze materialen. Ook hebben we een take-back programma. Ook bieden we een tweedehands verkoop-optie. 

De materialen worden dusdanig ontwikkeld dat er weinig waste zal zijn. Hier wordt rekening mee gehouden in design en maatvoering. Zo kiezen voor formaten waarbij alle materiaal verbruikt wordt. Daarnaast willen we materialen die groot genoeg om prettig mee te werken, maar zeker voor onze minder duurzame materialen zo toch klein mogelijk. 

We kijken bij ieder product of het op zijn minst recyclebaar is. Onze kleurwaaiers zijn bijvoorbeeld opgebouwd uit verschillende materialen, waarvan elk materiaal een goed bereikbare recyclestroom in ons afvalsysteem heeft. 

Omdat we sociaal werken, gaat er natuurlijk wel eens iets mis. Want wie leert, maakt fouten. Daar hebben we inmiddels een mooie oplossing voor gevonden! We hergebruiken onze afgekeurde doeken en waaiers voor nieuwe producten die weer zorgen dat jij nog meer en betere diensten kunt verlenen.