IMPACT STYLING ACADEMY

MOOIE MATERIALEN

écht mooie materialen

Wij willen ook met onze materialen verschil maken. Wat beloven we?

Onze materialen worden vervaardigd in een sociaal naaiatelier. De kleurdoeken worden gemaakt in het opleidingscentrum hiervan. Zo leren deelnemers door het vervaardigen van de doekensets het naaivak. 

We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame alternatieven voor de materialen, zo maken we al gebruik van recycled materiaal voor de kleurkragen. Maar heel eerlijk moet gezegd worden, dat sommige duurzame alternatieven op dit moment niet haalbaar zijn.

Voor de niet-duurzame materialen kiezen we in iedergeval voor recyclebare monomaterialen. Ook gebruiken we zo min mogelijk van deze materialen. Ook hebben we een take-back programma. Ook bieden we een tweedehands verkoop-optie. 

De materialen worden dusdanig ontwikkeld dat er weinig waste zal zijn. Maar tijdens het vervaardigen van onze materialen gaat er soms wel eens wat mis, het is tenslotte een opleidingscentrum. Deze ‘afgekeurde’ materialen worden hergebruikt, bijvoorbeeld als verpakkingszakjes. 

We kijken bij ieder product of het op zijn minst recyclebaar is. Onze kleurwaaiers zijn bijvoorbeeld opgebouwd uit verschillende materialen, waarvan elk materiaal een goed bereikbare recyclestroom in ons afvalsysteem heeft.