IMPACT STYLING ACADEMY

Opleiding Kleuranalyse

Leer kleuradvies geven

Theorielessen online

Bekijk de les 1 of 10 keer. Doordat we de theorie online aanbieden kun je in jouw eigen tempo studeren. Bekijk de video-instructies, de lespresentaties met voorbeelden, lees de online uitleg en leer uit het uitgebreide lesboek.

Veel praktijkopdrachten

Je gaat kleur op praktische wijzen ontdekken, je gaat oefenadviezen geven aan modellen, maar ook de adviezen echt praktisch toepassen in jouw eigen garderobe en in de garderobe van modellen.

Maximale aandacht

Je studeert in je eigen tempo, maar zeker niet alleen. Je krijgt een link naar de agenda van de docent. Plan zoveel afspraken in als jij nodig hebt. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve community waar je andere studenten kunt ontmoeten en kunt deelnemen aan de vele activiteiten.

KLEURANALYSE: DE NATUURLIJKE HARMONIE

Wat leer je in de opleiding kleuranalyse/ kleurenconsulent?

In de basismodule krijg je eigenlijk alles wat je nodig hebt om goed kleuradvies te geven. Namelijk het vier-seizoenensysteem: zomer, lente, herfst en wintertypes. Aanvullend en ondersteunend is de 5 metalen-test. Als je dit onder de knie hebt,  leer je op voor iedere klant de nuance in dit systeem aanbrengen met de individuele kleurdoeken. Je leert kleuradviezen geven voor alle huidtinten, van licht tot diep en alle prachtige kleuren en nuances daartussen. Tot slot leer je de kleurwaaier te gebruiken en toe te lichten. Maar naast een goed advies zijn er nog meer zaken belangrijk om succesvol kleurenconsulent te worden. Ook hier besteden we aandacht aan: Je leert de juiste communicatie met de klant tijdens het geven van de adviezen, we bespreken de voorbereiding en de nazorg van een advies. Je sluit de module af met een (online) theorie-examen en een portfolio-opdracht.

Hoe compleet wil je het hebben? 

Eerst begin je met de kleurenleer en de geschiedenis van de kleuranalyse. Daarna ga je de eigenschappen en karakteristieken van kleur leren. Je leert hoe je  kunt gaan combineren met kleuren, je leert eerst de simpele combinatiemethode en daarna leer je de complexere kleurcombinaties.  Zodra je de basis onder de knie hebt, ga je leren kijken naar de natuurlijke harmonie van mensen.  Vervolgens ga je beginnen met de kleurdoeken. De leidraad van de 4 seizoenen is erg nuttig gebleken als je een beginnend kleurconsulent bent. Met deze methode kun je snel en gemakkelijk  de juiste kleurrichting (seizoenstype) bepalen. Daarna ga je doortesten en zoek je naar de individuele kleuren die het beste passen bij jouw model. Op dit punt ga je de 4 seizoenenhokjes langzaam loslaten en genuanceerder te werk.  Zowel voor jou als jouw model echt een feestje. Wat uniek is, is dat we in een bonusles kleurenpsychologie hebben toegevoegd. Geweldig om in te zetten tijdens een advies!

Gedurende de opleiding ga je ook een complete zelfanalyse uitvoeren onder leiding van de docent en experimenteren met kleurenpsychologie en strategisch combineren. Waarbij je het effect van jouw kleurgebruik en kleurkeuze ook echt zelf gaat ervaren. 

Je leert de volgende methoden:

Onze opleiding heeft echt mooie materialen

Met veel plezier presenteren wij ons materialenpakket.
Wij zijn stiekem een beetje trots, want onze materialen zijn uniek in Nederland. 

De samenstelling van het lespakket is uniek. Onze textielproducten worden vervaardigd door een sociaal naaiatelier. Je draagt met de aanschaf van onze doekenset ook nog eens bij aan een betere wereld, want al onze materialen worden vervaardigd door een sociaal naaiatelier in Nederland. Onze doeken worden afgewerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die het naaivak aan het leren zijn. De doeken zijn prachtig afgewerkt en van hoogwaardige kwaliteit.  

Inhoud materialenpakket

Ons uitgebreide materialenpakket (t.w.v. 695,-) bestaat uit: 

 • 70 losse kleurdoeken voor het individuele kleuradvies
 • doekklemmen en ringen 
 • 4 seizoenen kleurenwaaiers
 • 5 metalen testdoeken
 • Kapje, hoofdband en mantel 
 • Uitgebreid lesboek
kleurenwaaiers kleuranalyse

Onze prijs

€1897,-

€1697,- *

* Prijzen zijn excl. BTW incl. materialenpakket

SAMENVATTING OPLEIDING KLEURANALYSE

Duur: gemiddeld duurt de opleiding een half jaar
Snelste student was klaar in 4 maanden Studiebelasting: Ongeveer 8 -12 uur aan opdrachten per les

JE KRIJGT:
 • Een op maat gemaakt en flexibel opleidingstraject
 • 70 losse kleurdoeken voor het individuele kleuradvies 
 • 4 kleurenwaaiers
 • 5 metalen testdoeken
 • band, kapje en mantel 
 • Uitgebreid lesboek
 • 18 Online lessen met uitleg, video-instructies, studie-aanwijzingen, praktische oefeningen. Je hebt onbeperkt toegang tot de lessen én de community
 • Link naar de agenda van de docent. Plan zoveel afspraken in als je nodig hebt
 •  EXAMEN: theorie en praktijk-opdracht
 • Certificaat van de opleiding
 • GRATIS toegang tot de ISA-bibliotheek en challenges
 • Uitnodigingen voor de portfolio-dagen, Boost-your-business bijeenkomsten en excursies
 • Toegang tot een exclusieve community stylisten met impact #communityovercompetition
 • Klein cadeautje 

100% Tevredenheidsgarantie

Onze opleidingen zijn met de grootste zorg samengesteld. En wij denken dat wij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben. Mocht je echter binnen 14 dagen besluiten dat onze opleiding niet bij jou past, dan krijg je gewoon jouw geld terug. No questions asked. 

14 dagen garantie