IMPACT STYLING ACADEMY

Opleiding Kleuranalyse

De meest complete opleiding Kleuranalyse van Nederland

Theorielessen online

Bekijk de les 1 of 10 keer. Doordat we de theorie online aanbieden kun je in jouw eigen tempo studeren. Bekijk de video-instructies, de lespresentaties met voorbeelden, lees de online uitleg en leer uit het uitgebreide lesboek.

Veel praktijkopdrachten

Je gaat kleur ook veelvuldig op praktische wijze ontdekken en toepassen! Je gaat oefenadviezen geven aan modellen, maar ook de adviezen echt praktisch toepassen in jouw eigen garderobe en in de garderobe van modellen door middel van kastsessies.

Maximale aandacht

Je studeert in je eigen tempo, maar zeker niet alleen. Je krijgt een link naar de agenda van de docent. Plan zoveel afspraken in als jij nodig hebt. Daarnaast krijg je toegang tot de exclusieve community en de Innercircle waar je andere studenten kunt ontmoeten en kunt deelnemen aan de activiteiten.

OPLEIDING KLEURANALYSE

KLEURADVIES NAAR NATUURLIJKE HARMONIE & STRATEGISCH KLEURGEBRUIK

Wat leer je in de opleiding kleuranalyse/ kleurenconsulent?

4? 10? of 12 Seizoenen? Bij ons hoef je niet te kiezen, want je legt tijdens onze opleiding zo een grondige basis dat je heel gemakkelijk de verdiepende methode naar jouw keuze kunt gaan toepassen. Al deze systemen heb een nét iets andere insteek, maar na onze opleiding snap jij  de logica van elk systeem en kun je met ze allemaal werken. Je hebt daar geen extra kragensets voor nodig, want je kunt gewoon gebruik maken van onze uitgebreide doekenset!  

Je begint met de kleurentheorie en kleurenleer. Je gaat kleur verkennen. Daarna leer je de kleurprincipes waar je mee gaat werken: de eigenschappen en karakteristieken van kleur, harmonie en contrast. Wij hebben een hele gave methode ontwikkeld om je dit op  unieke en speelse wijze eigen maken.  

Dan is het tijd om jouw doekenset te ontdekken. Hoe is de set opgebouwd? Welke doeken kun je voor welke kleurkenmerk gebruiken? Het is een logisch opgebouwde doekenset en daar weet jij na deze les alles van! Nadat je jouw doekenset door en door kent,  ga je beginnen met jouw eerste adviezen aan oefenmodellen te geven. Om het een beetje overzichtelijk te houden, begin je met het welbekende vierseizoenen-systeem. Nadat je de basis op orde hebt, word je uitgedaagd om op individueel niveau te kijken naar jouw klant en onderbouwd ‘tussenseizoenen’ te adviseren, je leert hierbij ook de principes van het 10- en het 12- seizoenensysteem. Dit doe je dus ook gewoon met jouw doekenset. Je leert te bewegen tussen de seizoenen naar de individuele kenmerken van de klant. Het eindresultaat is dat je kleuradviezen kunt geven voor alle huidtinten, van licht tot diep en alle prachtige kleuren en nuances daartussen. 

Maar dan is nog niet alles. Want je leert niet alleen advies te geven naar de natuurlijke harmonie (dus: altijd mooi), bij ons leer je ook strategisch kleuradvies te geven door het toepassen van kleurenpsychologie en strategisch te combineren. En dit ga je dan ook toepassen! Je duikt in de kast met jouw oefenmodellen en je leert kleurcombinaties te maken die in harmonie zijn óf een gewenste uitstraling creëren door op strategische manier te combineren of kleurenpsychologie toe te passen in de outfit. 

En denk je nu: jeetje, wat een complete opleiding!? Er is nog meer!

Want na al deze inhoudelijke lessen, komen we bij een ander belangrijk onderwerp, want: een goed advies is zilver, een goed gevoel is goud. Je kunt wel het beste inhoudelijk advies geven, als jouw klant geen fijn gevoel overhoudt aan jouw advies dan zal ze je ook niet aanraden bij anderen. Dus tegen het einde van de opleiding ga je dieper in op de communicatie met de klant tijdens het geven van de adviezen. Daarnaast leer je hoe je jezelf en jouw klant het beste kunt voorbereiden op een advies en hoe je na het advies een stukje nazorg kunt geven als extra service. Tot slot sluit je de opleiding af met een (online) theorie-examen en een portfolio-opdracht.

Jeetje, wat een hoop informatie!? Hoe lang duurt deze opleiding wel niet? 

Omdat onze opleiding online is en je zelf de een-op-een sessies met de docent inplant, kun je zo snel of zo langzaam gaan als jij wilt! De snelste student was binnen 4 maanden (van aanmelding tot het behalen van het examen) en plande ongeveer 1,5 dag per week hiervoor in. Goed te doen toch? En heb je zin om eens met andere studenten samen een dagje te oefenen? Kom dan naar een studiedag. Op deze dag kun je laagdrempelig met andere medestudenten oefenen en leren. Studiedagen worden regelmatig ingepland op maandagen of zaterdagen in Huizen/Blaricum. Het is niet verplicht, maar wel leuk, gezellig en leerzaam!  

Je leert de volgende methoden:

wat kun je na deze opleiding?

Je kunt volledig zelfstandig advies geven over kleurgebruik in de garderobe van jouw klant. Je kunt een kleuranalyse geven met behulp van kleurdoeken, maar je kunt ook adviseren op kleurgebruik tijdens een kastsessie. Na deze opleiding kun jij als zelfstandige aan de slag als kleurenconsulent. Maar je kunt het ook aanvullend toepassen, bijvoorbeeld als schoonheidsspecialist, visagist of bijvoorbeeld loopbaancoach. 

Onze opleiding heeft écht mooie materialen

Met veel plezier presenteren wij ons materialenpakket.
Wij zijn stiekem een beetje trots, want onze materialen zijn uniek in Nederland. 

Zowel de doekenset als de waaiers zijn door onszelf samengesteld en ontwikkeld, zodat we de beste elementen van verschillende systemen samen konden voegen in onze eigen materialen (en inmiddels hebben we een heuse groothandel, want niet alleen onze studenten zijn razend enthousiast, ook andere opleiders en professionals vinden de kwaliteit ongekend.) 

De samenstelling van het lespakket is uniek. Maar ook nog eens bijzonder, want onze textielproducten worden vervaardigd door een sociaal naaiatelier. Je draagt dus met onze doekenset ook nog eens bij aan een betere wereld, want al onze materialen worden vervaardigd door een sociaal naaiatelier in Nederland. Onze doeken worden afgewerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die het naaivak aan het leren zijn. De doeken zijn prachtig afgewerkt en van hoogwaardige kwaliteit.  

 

Inhoud materialenpakket

Ons uitgebreide materialenpakket (t.w.v. 795,-) bestaat uit: 

 • 75 losse kleurdoeken voor het individuele kleuradvies
 • doekklemmen en ringen 
 • 4 seizoenen kleurenwaaiers
 • 2 metalen testdoeken
 • Kapje, hoofdband en mantel 
 • Uitgebreid lesboek
kleurenwaaiers opleiding kleuranalyse

Onze prijs tot 1 juli 2024

€1997,-

€1897,-

* Prijzen zijn incl. materialenpakket. Omdat wij geregistreerd zijn bij het CRKBO zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

SAMENVATTING OPLEIDING KLEURANALYSE

Duur: gemiddeld duurt de opleiding een half jaar
Studiebelasting: Ongeveer 8 -12 uur aan opdrachten per les
Vooropleiding: Geen vooropleiding vereist, niveau is MBO+
Benodigde digitale vaardigheden: Powerpoint, kennis van Zoom en basis computervaardigheden

JE KRIJGT:
 • Een op maat gemaakt en flexibel opleidingstraject
 • 75 losse kleurdoeken voor het individuele kleuradvies 
 • 4 kleurenwaaiers
 • 2 metalen testdoeken
 • band, kapje en mantel 
 • Uitgebreid lesboek
 • 18 Online lessen met uitleg, video-instructies, studie-aanwijzingen, praktische oefeningen. Je hebt onbeperkt toegang tot de lessen én de community
 • Link naar de agenda van de docent. Plan zoveel afspraken in als je nodig hebt
 • Je sluit de opleiding af met een Kennistoets (theorie) en Meesterproef (praktische opdracht)
 • Je ontvangt een Certificaat van deelname van Impact Styling Academy 
MAAR ER IS NOG MEER LEUKS BIJ ISA, WANT DIT KRIJG JE OOK NOG ERBIJ: 
 • GRATIS toegang tot de alsmaar groeiende ISA-bibliotheek met documentaires, media-items en artikelen gericht op Slow Fashion
 • GRATIS challenges: via ons platform kun je jezelf uitdagen door middel van challenges, bijvoorbeeld jouw kast circulair opruimen
 • Uitnodigingen voor de Innercircle-activiteiten: portfolio-dagen, netwerken, beurzen bezoeken, Boost-your-business bijeenkomsten en excursies
 • Toegang tot ons exclusieve platform waar je ook deel kunt nemen aan kortere workshops en masterclasses gericht op ondernemersschap, zoals bijvoorbeeld een pitchtraining. 
 • Je bent ontzettend welkom in de warme community stylisten met impact #communityovercompetition
 • Klein cadeautje 

100% Tevredenheidsgarantie

Onze opleidingen zijn met de grootste zorg samengesteld. En wij denken dat wij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben. Mocht je echter binnen 14 dagen besluiten dat onze opleiding niet bij jou past, dan krijg je gewoon jouw geld terug. No questions asked. 

14 dagen garantie