IMPACT STYLING ACADEMY

Opleiding
ALLROUND IMAGO STYLIST

[DE MEEST COMPLETE OPLEIDING]
OPLEIDING TOT ALLROUND SLOW FASHION IMAGOSTYLIST

De meest complete opleiding van NL & BE

Kleuranalyse voor alle huiden, Kledingadvies voor alle maten en je kunnen bewegen tussen de stijlvoorkeuren feminien en masculien. Oordeelloos en onderbouwd advies geven.

Eigen tempo & toch samen

Deze opleiding kun je flexibel volgen en deelnemen aan de studiedagen om in contact te komen met medestudenten.

Hartelijk & warm

Onze echte kracht ligt in onze community. De docenten en medestudenten zijn hartelijk, warm en denken oprecht met je mee. We willen allemaal dat jij slaagt.

OPLEIDING ALLROUND IMAGOSTYLING

kleuradvies

COMPLETE OPLEIDING ALLROUND IMAGOSTYLING

Kleur en kleding als metafoor

Een combinatie-aanbod van de verschillende modules van ISA die je tot allround stylist maken mét een beetje extra. Je volgt de theorie online daarnaast kun je zelf studiedagen en praktijkoefendagen inplannen zodat je kunt oefenen met jouw medestudenten. Wil je meer structuur, dan plannen we van te voren jouw lespad. Wél het plezier van online theorie en toch de structuur van een klassikale opleiding. 

[ALLROUND OPLEIDING] IMAGO STYLIST

Slow fashion staat voor het bewuster, slimmer en meer waarderend omgaan met een garderobe. Je leert bij ons het vak imagostylist, maar daarnaast prikkelen we je graag om na te denken over de huidige mode-industrie en de huidige manier van hoe wij omgaan met kleding en lichaamsbeeld.  Je leert kleur en kleding inzetten als metafoor. Onze opleiding bestaat uit 5 modules/thema’s 

1. Module STIJL –  FEMINIEN (vrouwen) (t.w.v. 1497)
Waarin je leert kledingadvies te geven gericht op vrouwen (alle maten!).  Daarnaast leer je kritisch te kijken naar hoe kledingkeuze bijdraagt aan zelfbeeld, identiteit en de invloed op de drager en de toeschouwer. Je gaat dit natuurlijk ook zelf ervaren. Vervolgens volgen een aantal praktische lessen waarin je verschillende diensten leert uit te voeren, denk daarbij aan kastchecks, garderobe begeleiden en personal shoppen. Op dit moment kun al starten met het geven van de eerste adviezen! 

2. Module STIJL –  MASCULIEN (mannen) (t.w.v. 997)
Daarna leer je mannenstijl. Waarin je leert kledingadvies te geven gericht op  mannen.  Wist je dat mannen een dankbare doelgroep zijn in (zakelijke) stijl? Vanzelfsprekend is er dus ook aandacht voor het PAK. 

3. Module KLEUR (t.w.v. 1697)
Daarna start je met het thema KLEUR.  Je begint met de basis van het geven van kleuranalyses. Voor alle prachtige huidskleuren. Ook leer je over de meer psychologische kant van kleur, zoals psychologische kleurkeuzes, kleurbehoefte en strategisch combineren

4. Module Slow Fashion: Kleding als metafoor (t.w.v. 697)
Op dit moment ben je eigenlijk al volleerd imagostylist. Je hebt de basiskennis en bent op dit moment al in staat een goed kleur- en kledingadvies te geven. Tijd dus voor verdieping. Je bekijkt binnen deze module de huidige stand van zaken op de volgende onderwerpen binnen het imagostylingvak: sustainable fashion, masculiene en feminiene stereotypering en inclusiviteit. Je leert in deze module kritisch en vrij te denken en alle eerder geleerde kaders los te laten. 

+ 1 jaar GRATIS INNERCIRCLE  (t.w.v. 348)

Je hebt een stevige basis ontwikkeld, dus het is tijd om je business te bouwen. Zodra jij eraan toe bent krijg je een jaar GRATIS toegang tot de innercircle van de Impact Styling Academy: een groep met de meest ambitieuze (oud-)studenten van ISA die elkaar ondersteunen en stimuleren. Binnen de innercircle deel ik de nieuwste inzichten op het gebied van communicatie, psychologie, sociologie en gedragswetenschap die relevant zijn voor het vakgebied, zodat je koploper blijft in onze specifieke niche, wetenschappelijk onderbouwd kleur- en kledingadvies geven. De onderwerpen van de Innercircle worden verder ingericht naar aanleiding van behoefte vanuit de groep. 

materialen kledingadvies

Je krijgt het volgende:

Onze opleiding heeft de mooiste materialen

Wij zijn stiekem een beetje trots, want onze materialen zijn uniek in Nederland. 

De doeken worden vervaardigd door een sociaal naaiatelier.
Je draagt met de aanschaf van onze doekenset ook nog eens bij aan een betere wereld, want al onze materialen worden vervaardigd door een sociaal naaiatelier in Nederland. Onze doeken worden afgewerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die het naaivak aan het leren zijn. De doeken zijn met liefde afgewerkt en van hoogwaardige kwaliteit.  

Inhoud materialenpakket

opleiding kleuranalyse lesboek
stijlboek
kleurenwaaiers kleuranalyse

Onze prijs voor de complete opleiding tot
ALLROUND SLOW FASHION IMAGO STYLIST:

€5236,-

Onze tijdelijke prijs is slechts €3997,- inclusief materialen*

* Prijzen zijn excl. BTW

SAMENVATTING OPLEIDING ALLROUND IMAGOSTYLING

Duur: Gemiddeld duurt deze opleiding 1,5-2 jaar
Studiebelasting: Ongeveer 8 uur aan opdrachten na iedere les

MODULE STIJL (mannen + vrouwen)

 • Voorbeeld stijlboek
 • Instructies om jouw stijlboek in jouw eigen huisstijl te te maken
  Stijltouw (hotpink natuurlijk)
 • Uitgebreid lesboek
 • Online lessen met uitleg, video-instructies, studie-aanwijzingen, praktische oefeningen en tussentijdse oefentoetsen. 
 • EXAMEN: theorie en praktijk-opdracht
 • Certificaat van de opleiding

MODULE KLEURANALYSE:

 • 68 losse kleurdoeken voor het individuele kleuradvies 
 • 4 kleurenwaaier
 • 5 metalen testdoeken
 • band, kapje en mantel 
 • Uitgebreid lesboek
 • Online theorielessen met uitleg, video-instructies, studie-aanwijzingen, praktische oefeningen en tussentijdse oefentoetsen. 
 •  EXAMEN: theorie en praktijk-opdracht
 • Certificaat van de opleiding

MODULE  SLOW FASHION

 •  Een module waarbij je kritisch kijkt naar de huidige rol van imagostylisten en hoe jij als toekomstig stylist bij kunt dragen op de volgende 3 onderwerpen: gender-stereotypering, inclusiviteit en sustainable fashion

 INNERCIRCLE

 • Exclusief toegang tot een warme hartelijke ambitieuze groep
 • Toegang tot wetenschappelijke artikelen, leeslijsten en videolessen. 
 • Je werkt aan jouw business. Tijdens de on- en offline meets kun je met medestudenten sparren, vragen stellen en elkaar ondersteunen in groei. 

*Alle studiedagen zijn inclusief verzorgde lunch. Exclusief reiskosten naar leslocatie en externe locaties. 

100% Tevredenheidsgarantie

Onze opleidingen zijn met de grootste zorg samengesteld. En wij denken dat wij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben. Mocht je echter binnen 14 dagen besluiten dat onze opleiding niet bij jou past, dan krijg je gewoon jouw geld terug. No questions asked. 

14 dagen garantie